ffxv

Muutaman pettymyksen jälkeen olin hyvin epäileväinen Square Enixin uusinta Final Fantasya kohtaan. Pitkällisen harkinnan ja hinnan tipahtamisen jälkeen, sain tämän alle 30€, päätin peliin tarttua.

Peli seuraa neljän kaveruksen matkaa halki mantereen ja moniin muihinkin paikkoihin. Yksi kaveruksista on näet menossa naimisiin ja täytyyhän siinä samalla viimeinen rod trip järjestää poikine kesken. Matkalla metsästetään hirviöitä, leiriydytään, tehdään ruokaa ja ajellaan autolla ympäriinsä.

Kaikki ei kuitenkaan ole pelkkää aurinkoa ja päviänpaistetta, kun kaverusten kotikaupunkiin hyökätään ja sieltä varastetaan joku kristalli. Sulhaspojan isäkin kuolee iskussa ja kaupunki on raunioina. Tämä ei tietenkään ole este road tripin jatkamiselle, vaikka tunnelma välillä vähän synkemmäksi muuttuukin. Tämä riittääkin juonesta ja suosittelen lämpimästi ennen pelin aloittamaista katsomaan Kingsglaive -elokuvan, joka kartoittaa paremmin tuon hyökkäyksen taustoja, ja Brotherhood anime sarjan (löytyy youtubesta ilmaiseksi), joka taas valottaa neljän kaverustemme välejä ja taustoja. Auttaa ymmärtämään peliä paljon paremmin.

Camp_FFXV_Gamescom

Ensiksi on sanottava, että peli on todella nätti. Visuaalinen puoli on hoidettu erittäin hyvin ja oma perusmallin ps4 jaksoi hoitaa työnsä kunnialla. Kysessää on varmasti eräs PS4:n visuaalisesti näyttävimpiä pelejä.

Pelissä riittää myös paljon tekemistä. On kerättävää ja tutkittavaa ja metsästettävää ja kaikkea mahdollista. Peliin saa helposti upotettua useita kymmeniä tunteja näitä tehdessään ja avointa pelimaailmaa tutkaillen. Itse pelin pääjuoni onkin sitten todella lyhyt ja ilmeisesti tekijöiden tarkoitus on ollutkin, että mahdollisimman moni pelaisi pelin tarinan läpi. Läpäisyn jälkeen voi sitten palata tekemään muita tehtäviä avoimeen maailmaan.

Taistelut hoidetaan näppärästi tosiajassa ja lähinnä vain sulhaspoikaa ohjastaen. Muitakin jäseniä voi hieman käskyttää erilaisilla komennoilla, mutta vain hieman.  Tämä poikkeaa aika tavalla vanhasta Final Fantasy meiningistä, mutta toimiva se on joka tapauksessa.

Kaiken kaikkiaan sanoisin, näin vanhana Final Fantasy Fanina, että pelistä puuttuu se Fantasia. Peli on hyvä, mutta Fantasian puute vaivaa hieman. Missään vaiheessa ei tullut fiilistä, että pelaan Final Fantasyä, jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Suosittelen kuitenkin peliä kaikille lämpimästi varsinkin nyt kun sen hinta on jo kivasti laskenut.

Arvosanaksi annan pelille nakki paketin ja kossubatteryn.

Advertisements